Rólunk Jegyárak

Rólunk

A debreceni hoki bölcsőjét az 1930-as években a Debreceni Egyetem háza táján ringatták. Az egyetemi klub 1937-ben benevezett az országos vidékbajnokságra és lett (bár ellenfél híján) „vidéki korongbajnok”.

A II. világháború után a hoki szinte eltűnt a magyar sport palettájáról, az iskolai sport szintjére szorult vissza, szerencsére mindig akadtak elhivatott sportemberek, akik életben tartották. A Debreceni Hoki Klub játékosai az 1990-es évek elején két szezon erejéig az OB I-ben kergették a pakkot, majd 2014-től három sikeres idényt töltöttek el a MOL Ligában.

2018 őszén új korszak kezdődött; felnőtt hoki a nagy múltú Debreceni Egyetemi Atlétikai Klub égisze alatt tért vissza az ERSTE Ligába. Több, mint érdekes történet, hogy az egyesület csak 1919-ben alakult meg hivatalosan, de a Sport Hírek már 1911-ben megírta, hogy a „D.E.A.C. hatalmas egyletté fogja magát felküzdeni”.

Az ismeretlen szerző jövendölése valóra vált, 2018-ban már egy 100 éves nagyegyesület vette szárnyai alá a jégkorongozókat.

A 2018-19-es szezonban az alábbi stáb irányította az egyetemistákat; 

Szakosztály vezető: Fodor András
Vezetőedző: David Musial
Másodedző: Kecskeméti Áron
Csapatvezető: Fucskó Tamás
Felszerelés menedzser: Szabó Attila

Az együttes kerete a következő sportolókból állt:

Kapusok: Hetényi Zoltán, Nagy Péter, Gönczi Lajos
Hátvédek: Antal Arnold, Behal Jiri, Darabos Krisztofer, Erdei Zoltán, Hetényi Péter, Kovács Bronson, Markov Andrei, Vuorijarvi Nico
Csatárok: Berta Ákos (C), Filep Zsombor, Hári Norbert, Izacky Jakub, Kafka Dominik,Kozma Ferenc, Kuleshov Vladislav, Márton Koppány, Molnár Dávid, Németh Attila,  Novotny Dominik, Rácz Kristóf, Salló Barna és Silló Arnold, Szokolov Artyom, Turcotte Hugo és Vincze Péter Tamás

Újonc csapatunk az idény kezdetétől kiváló játékkal rukkolt elő, a hazai szurkolók nagy örömére. A 11 csapatos mezőnyben az alapszakasz 5. helyén végeztünk, bejutottunk a felsőházba, ahol a 3. pozíció kivívásával   biztosítottuk helyüket a rájátszásban. A negyeddöntőben a Gyergyói HK volt a mieink ellenfele. Az egyetemisták óriási küzdelemben nyertek a négy győztes meccsig tartó párbajban és bejutottak az elődöntőbe, ahol a későbbi bajnok, FTC-Telekom várt az egyetemista csapatra. A párharcot az FTC nyerte, a mieink végül a 4. helyen végeztek, ami remek teljesítmény az első ERSTE Ligás szezonban. A Magyar Kupában a 6. pozícióban zártuk az idényt.

Játékosaink két egyéni díjat is bezsebeltek; a kapusok versenyét Hetényi Zoltán nyerte, míg a legjobb pontszerzők között Turcotte, Hugo zárt az élen.

A 2019-20-as szezon előtt a szakosztály vezetése és a stáb névsora nem változott, a játékosok körében viszont jelentős volt a mozgás. Többen is távoztak, köztük az előző idény pontkirálya, Hugo Turcotte, ám az idény kezdetére sikerült minőségi jégkorongozókkal feltölteni a keretet.

Együttesünk az alábbi játékosállománnyal kezdte meg a szezont;

Kapusok: Hetényi Zoltán, Gönczi Lajos, Antek Tamás, Ambrus Levente
Hátvédek: Filbrandt, Clint, Kiss Phil, Léránt René, Markov Andrei, Mestyán István, Nagy Zalán, Sándor Flórián, Vokla Roland
Csatárok: Bartók András, Berta Ákos (C), Daloga Martin, Essery Kyle, Filep Zsombor, Graaskamp Charles, Hári Norbert, Ivanov Anton, Izacky Jakub, Kozma Ferenc, Kuleshov Vladislav, Mazzag Dániel, Molnár Dávid, Novotny Dominik, Piatak Erik,Rutherford David James, Sági Martin és Salló Barna

Az egyetemisták két szoros meccsen aratott győzelemmel indították az idényt, majd az alapszakaszban váltakozó sikerrel szerepeltek. A két szlovák légiós (Daloga és Piatak) nem találta a helyét a csapatban, hamar eligazoltak, lehetett újból kezdeni a csapatépítést. A 36 alapszakasz találkozójából 21-et megnyertünk és az 5. helyet szereztük meg. A középszakaszban még egy pozíciót javítottunk az eredményünkön, beverekedtük magunkat a negyeddöntőbe, de ott a Csíkszeredával már nem tudtuk tartani a lépést. Sajnos, a fiúk elfáradtak, ami nem csoda, hiszen az idény második felében egymás után két hatalmas sérüléshullám tizedelte meg az együttest. A koronavírus járvány miatt félbeszakadt szezon végén az MJSZ a Liga 7. helyére sorolta be a mieinket. Ez újfent a 3. helyet jelentette a magyar bajnokságban, a Magyar Kupában pedig megismételtük az előző évi 6. helyezésünket.

A legjobb kapusnak járó trófeát – ahogyan az várható volt – ezúttal is Hetényi Zoltán nyerte el.

2020 kora nyarán tervszerűen és optimista hangulatban készülődünk a harmadik ERSTE Liga szezonunkra. David Musial már az elmúlt idény végén bejelentette, hogy amennyire csak lehetséges, egyben kívánják tartani az egyetemista gárdát, ennek megfelelően 13 játékossal szerződést hosszabbított az együttes. A vezetőedző már aláírta a következő két szezonra vonatkozó kontraktusát, hosszabbított a másodedző, a csapatvezető és a felszerelés menedzser is, a szakosztály élén sem történt változás.

A fekete-fehérek július közepén kezdik meg a csapatszintű felkészülést, reméljük, hogy addig több új játékos személye is biztossá válik. Bízunk abban, hogy a felkészülésük zavartalan lesz, a csapatot elkerülik a sérülések és számos tehetséges debreceni fiatal is helyt követel magának az egyetemisták soraiban. Várakozásunk szerint a közönség „ki lesz éhezve” a jó hokira és ugyanolyan szeretettel buzdítja majd a fiúkat, mint az előző szezonokban!