A nehézsúlyú védő – Vojtech Kloz

A DEAC új hátvédje 1986. január 23-án, a csehországi Karlovy Vary-ban született. Hihetetlen fizikai adottságokkal rendelkezik; 190 cm-es testmagasságához 115 kilogrammos testsúly párosul. Három sikeres évet töltött el a francia élvonalban, az atlanti partról, az Anglet csapatától érkezik Debrecenbe.

Utánpótlás éveit szülővárosában töltötte, 1999-ben mutatkozott be a HC Karlovy Vary ifi együttesében. A 2001-02-es szezonban 47 ifi és junior meccsen lépett a jégre. A következő idényben előbb otthon játszott, majd az USHL-ben, a nagy amerikai junior ligában folytatta. karrierjét. A Chicago Steel után egy teljes szezonon át a Kingston Frontenacs színeiben, az OHL-ben vitézkedett. 2004-ben hazatért és három szezont töltött főleg anyaegyesületénél, valamint a HC Energie Karlovy Vary első ligás klubjánál. A 2007-28-as szezonban a cseh második vonalban hokizott a HC Sumperk és a SK Kadan csapataiban. A soron lévő két idényben jobbára a Kadan játékosa volt, majd 2010-ben Szlovákiába tette át a székhelyét, eligazolt a HK 36 Skalica csapatához. A 2012-es év ismét otthon találta, az Energie Karlovy Vary-nál profiskodott, majd Lengyelországba szegődött el és lengyel bajnok lett a Sanok csapatával. 2014-ben szerződött Franciaországba és a következő három idényben az Epinal együttesét erősítette. 2017-ben átkelt a csatornán, egy évig a brit első ligás Coventry Blaze csapatában játszott, majd újra a Ligue Magnus következett, előbb Chamonix-ban húzott le egy idényt, majd egy másikat Anglet-ben.

A most 34 éves védő hosszú és változatos pályafutása során 826 alapszakasz mérkőzésen játszott és összesen 268 pontot szerzett. Bár a hátvédeket nem csupán a ponterősségük minősíti, azért feltétlenül említésre méltó, hogy a Sanok játékosaként 18 pontot jegyzett, Coventry-ben 13-at, a Chamonix-ben töltött szezonjában 27, míg az Anglet-ben 11 pontot hozott össze. Joggal bízhatunk abban, hogy Vojtech a DEAC színeiben is folyamatosan csillogtatja majd a cseh jégkorong jól ismert erényeit és óriási tapasztalatával vezéregyénisége lesz a mieink védekező szekciójának!

David Musial vezetőedző is méltatta új játékosa képességeit: „Két évvel ezelőtt, egy poprádi tornán láttam Vojtech játékát, és már akkor is lenyűgöztek kivételes képességei. Nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni, mivel nagy szükségünk lesz a tudására és tapasztalatára. Biztos vagyok abban, hogy fiatal védőink sokat tanulnak majd tőle a hoki mesterfogásaiból. Nem csupán a testi adottságai egyedülállóak, személyében remek karakterű sportembert ismerhetünk meg, aki bizonyosan nagyszerű játékot fog majd produkálni!

=MK=