Az életünkért játszunk hétfőn este!

Javában zajlanak az ERSTE Liga negyeddöntői és igencsak változatos kép fogadja azokat, akik rápillantanak az eredménylistára a hétfői meccsnap előtt. Az UTE már révbe ért, a lilák kisöpörték a nagy reményekkel induló Acélbikákat, az FTC-Telekom – Fehérvári Titánok párosban kezd a tavalyi bajnok felé billenni a mérleg, az erdélyi rangadó pedig 2-2-re áll.

Ami a DEAC és a Csíkszereda összecsapásait illeti, ott nem a kedvünk szerint alakultak a dolgok, pontosabban éppen úgy, ahogyan nem szerettük volna! Mint ismeretes, a csíkiek az első debreceni meccsen elvették a mieink pályaelőnyét, majd behúzták mind a két otthoni találkozójukat. Az eredmény 3-1 oda, így mondani sem kell, hogy a szeredaiak egy nyert meccsre vannak az elődöntőbe jutástól. Tekintettel az erdélyiek kiemelkedő játékerejére, a fenyegetést nagyon komolyan kell venni, még akkor is, ha az ötödik meccs Debrecenben kerül sorra. Némely szurkolók ilyenkor szoktak előállni azokkal az ötletekkel, amelyek minden alapot nélkülöznek, úgy mint; „Nem fognak nagyon hajtani, otthon akarnak ünnepelni stb… Sajnos biztosra lehet venni, hogy nagyon fognak hajtani, már csak azért is, mert jól tudják; néha roppant nehéz feltenni az i-re a pontot.

Nekik azonban a hétfői rangadó után is lesznek további lehetőségeik, a mieinknek viszont ez az utolsó, a nyomás tehát inkább rajtunk lesz! Persze nincs ember, aki megmondja, kikre, milyen mértékben és irányban hat a tét nyomása és miként fogják lereagálni! Ezért meg se merjük kockáztatni a választ arra a kérdésre; melyik Csíkszereda volna számunkra kedvezőbb; a nyomás alatt, vagy a felszabadultan játszó?! Gyanítható, hogy egyik sem…

Mivel azonban minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfele enged, itt kerülnek komolyan képbe a mieink. Akik az eddigi negyeddöntős találkozókon nem játszottak csúcsformában, a húzóemberek egy része adós maradt a jó teljesítménnyel, ezért nem sikerült 4 gólnál többet szerezni négy meccsen. És akkor még nem beszéltünk a megint állandósulni látszó létszámgondokról, amelyek alapjaiban befolyásolják az együttesünk teljesítőképességét.

Természetesen játékos és edző, mindenki a lehető legjobbat akarja kihozni az adott helyzetből, világos tehát, hogy aki csak teheti, csatasorba áll és a képességei maximumát fogja nyújtani! A csapatjáték a mieink talán legnagyobb erőssége, ezen a téren lehet és kell a vendégcsapat fölé nőni. Irgalmatlanul nehéz lesz teljesíteni, de a srácok mindent elkövetnek majd ennek érdekében, mivel ezen múlik, hogy folytatódik-e számunkra a szezon, vagy nem.

Ehhez nyilván szükség lesz a szurkolók folyamatos támogatására, most talán még jobban, mint előtte bármikor. Kérjük tehát a debreceni szurkolókat, hogy jöjjenek minél nagyobb létszámban, buzdítsák a srácokat úgy, vagy még hangosabban, mint eddig! Az otthon maradni kényszerülőnek felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az M4Sport 18.00 órától élőben közvetíti a mérkőzést.

[GAME 5] DEAC – Sport Club Csíkszereda
2020.03.02. (hétfő) 18.00
Debreceni Jégcsarnok

=MK=