Az UTE revánsra készül

Keddi ellenfelünkkel, az UTE csapatával bő két héttel ezelőtt, Debrecenben találkoztunk utoljára. Azóta nagyot fordult a világ, míg november elsején még 250 szurkoló buzdította az egyetemistákat, addig kedd este a lilák zárt kapuk mögött fogadják a debrecenieket.

Bár valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, mekkora szerepet játszott a közönség az UTE hét gólos legyőzésében, ez a faktor biztosan hiányozni fog az ellenfél fegyvertárából. Ezen kívül viszont minden és mindenki ott lesz a csarnokban, amit az újpestiek felvonultathatnak ellenünk. Ezek közül talán a legfontosabb a visszavágás szándéka. Az ellenfél nagy múltú, patinás együttes, amely nincs hozzászokva a nagy gólkülönbségű vereségekhez. A két nappal ezelőtti FTC-UTE örökrangadó világosan megmutatta a lila-fehér csapat karakterét. Ők szerezték meg az első találatot, aztán két góllal ellépett a Fradi, de visszajöttek a meccsbe, elvitték a második harmadot és döntetlenre hozták a harmadikat. Végig nagy volt a küzdelem, az FTC csak komoly erőfeszítések révén tudott egy góllal nyerni. Az, hogy nem sikerült legyőzni az ősi ellenfelet, biztosan csak elszántabbá és harapósabbá tette az újpestieket, több, mint valószínű, hogy a mieink ellen akarnak bizonyítani. A lilák kerete roppant erős. A Fradi ellen ott volt a jégen Benk és Sikorcin, akik Vorobjov-val kiegészülve félelmetes csatár-triót alkotnak. Elképzelhető, hogy kedden visszatér Duschek Dávid is, ami tovább nehezítheti a mieink dolgát. Érkezett egy újabb tengeren túlról származó légiós is, Mario Lamoureux személyében, aki az első gólt szerezte a zöld-fehérek ellen.

A mieink háza táján minden rendben van, valamennyi játékosunk egészséges és készen áll az ütközetre. A sztenderd csapattagok mellett az UTE ellen biztosan öltözik a két fiatal, Sándor Bence és Mihalik András is. David Musial és Kecskeméti Áron alaposan felkészítették a srácokat mindarra, amit az ellenféltől várni lehet, de a saját hokinkat kell majd játszani! A mieink támadó szekciója rendkívül erős, amennyiben a tőlük megszokott villámgyors rohamokkal operálnak, jó esélyeink lehetnek az Újpesti Jégcsarnokban is.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, kérjük a debreceni szurkolókat, hogy minél nagyobb számban foglaljanak helyet a képernyők előtt és küldjék az energiát a mieinknek!

2020.11.17. 18.00 Újpesti Jégcsarnok
EL 55
UTE – DEAC

=MK=