Berta Ákos a hatodik debreceni szezonjára készül

A 2019-20-as szezonról nemrég adott értékelésében David Musial, a DEAC vezetőedzője fontos feladatként említette, hogy leüljenek beszélgetni azokkal a játékosokkal, akik a következő idényben a csapat gerincét képezhetik. A cseh mester a szavának állt, az egyesület menedzsmentje nemrég jelentette be, hogy több játékossal is szerződést hosszabbított.

Közöttük van a csapatkapitány, Berta Ákos is, aki ősszel már a hatodik idényét kezdi meg debreceni színekben. A kiváló támadó a 2014-15-ös szezonban kezdte el itteni pályafutását; három évig szerepelt a MOL Ligában, majd egy kényszerű miskolci kitérő után visszatért és a DEAC színeiben folytatta karrierjét. A 2019-20-as idényben tíz gólt és hat gólpasszt jegyzett, a pontvadászat vége felé súlyos sérülést szenvedett, de abból felépülve továbbra is fontos szerepet játszott a csapat sikereiben.

Örülök annak, hogy a jövőben is számítanak rám – nyilatkozta honlapunknak. – Bízom abban, hogy a soron lévő szezonban is hozzá tudok járulni a csapat jó teljesítményéhez. Megnyugvással tölt el, hogy információim szerint a társaság magja együtt marad, így nem kell majd a csapatépítést elölről kezdeni. Remélem azt is, hogy a következő idényben egyre több debreceni fiatal követel majd helyet a felnőttcsapatban. Büszke vagyok arra, hogy évek óta debreceni játékosnak mondhatom magamat, és minden tőlem telhetőt megteszek a sikeres szereplés érdekében.”

=MK=