Cseh támadóval bővíti keretét a DEAC

Az őszi-téli időszakban érzékeny veszteségek érték a DEAC csapatát. Először Léránt René távozott a mieinktől, utána Orban Blake, majd jöttek a sérülések is; az erdélyi túrán Jakub Izacky dőlt ki hetekre a sorból és alighogy felépült, máris kezdhetünk aggódni Dominik Novotny agyrázkódása miatt.

A következményeket nem szükséges magyarázni, az egyetemisták amúgy sem túl hosszú kispadja tovább szűkült, a mieink rendre három sorral kényszerültek szembe szállni a négy sorozó ellenfelekkel. A debreceni legénység kiváló eredményei eddig elfedték a létszámproblémát, Novotny sérülése után azonban már nem lehetett tovább várni. David Musial, aki eddig is jó érzékkel nyúlt a Csehországban pallérozódott játékosokhoz, most is arrafelé keresi – és reméljük meg is találja – a megoldást.

Pavel Pisarik a német bajnokságból érkezik Debrecenbe, de csehországi születésű, eddigi karrierje java részét a HC Litvonov csapatainál töltötte. A 2008-09-es szezonban mutatkozott be a Litivinov U18-as együttesében, két évvel később már az U20-as bajnokságban debütált. A 2011-12-es szezonban lett először U18-as, majd U20-as válogatott. A következő idények során nevelőegyesülete felnőtt csapatát erősítette, majd 2016-17-ben a francia elitben szereplő Strasbourg együttesénél légióskodott. Az azt követő három szezonban a DEL3-as a Füchse Duisburgban hokizott, most a Seiber Wölfe együttesétől igazol az Erste Ligába.

A 27 éves támadó tapasztalt, ponterős játékos. A cseh junior bajnokságban 89 találkozón 84 pontot szerzett, a felnőtt második vonalban 86 meccsen 48 egységet termelt. Franciaországban 46 meccsen 28 pontot átlagolt, a DEL3-ban 97 meccsen 126 pontot gyűjtött össze. A 2014-15-ös szezonban cseh extraliga bajnoki címet nyert a Litvinov együttesével, míg a 2018-19-es idényben ő lett a Oberliga Nord legjobb gólszerzője.

Pavel Pisarik debreceni szereplésétől azt várjuk, hogy a „cseh légió” többi játékosához hasonlóan, gyorsan beilleszkedik új csapatába, fegyelmezett és ponterős játékával hasznos tagja lesz az egyetemisták együttesének.

NÉVJEGY
Pavel Pisarik
Született: 1993.10.05., Brannany (CZE)
Testmagasság: 189 cm
Testsúly: 85 kg
Posztja: támadó
Ütőfogás: balos

=Müller Károly=