Dominik Novotny: Gyorsan meghoztam a döntést

Dominik Novotnyval a napokban hosszabbított szerződést a DEAC. A 26 éves cseh támadó többek között elmondta, nagyon jól érzi magát Debrecenben, és nem volt kérdés számára, hogy marad.

Dominik Novotny a HC Olomouc együttesében kezdett jégkorongozni, ott vált felnőtt játékossá, majd több mint három idényen keresztül a HC Novy Jicin sportolója volt. Az Erste Ligába 2017-ben érkezett, az első szezont Dunaújvárosban töltötte, majd a DEAC színeiben folytatta pályafutását. Az előző két szezonban 37, illetve 38 pontot gyűjtött össze, ezzel legutóbb a házi ranglista második helyén végzett. Jobbára egy sorban játszott Jakub Izackyval, akivel nagyon jól megértették egymást. Harcos, keményen dolgozó játékosnak ismertük meg, olyannak, aki nemcsak a támadó-, hanem a védekező zónában is kiemelkedő teljesítményre képes. Az ellenfelek védői folyamatosan próbálták megfélemlíteni, azonban remek fizikumának és mentális erejének köszönhetően nem jártak sikerrel.

Novotny megegyezett a klubbal a folytatásról, így a következő szezonban is a DEAC-ot erősíti. A cseh játékos jelenleg otthonában, Vyskovban tartózkodik a feleségével, és ugyan biztonsági okokból a legtöbb időt a lakásban tölti, de egyéni gyakorlatokkal igyekszik formában tartani magát. Mint elmondta, nagyon örül, hogy ennek a remek csapatnak lehet a tagja.

A DEAC-nál nagyon jól érzem magam, minden úgy működik, ahogy kell, a klubnál mindenki segítőkész, ami sokat számít egy külföldi játékosnak. A várost is nagyon megszerettem, gyönyörű és sok hely van, ahol a szabadidőt el lehet tölteni – fogalmazott Dominik Novotny, majd a csapatról is beszélt. – Szerintem nagyon jó kis gárda jött össze, és meggyőződésem, hogy előrébb végeztünk volna, ha a sérülések nem tizedelik meg a társaságot. A szezon végére sajnos elfogytunk, de most már előre kell tekintenünk! Nagyon örülök, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek, és igazán jólesik, hogy a klub továbbra is számít rám. Amikor megkerestek a hosszabbítással kapcsolatban, nem gondolkodtam sokat. Nagy vágyam, hogy bajnokságot nyerjek a DEAC-cal. Jelenleg azonban a legfontosabb, hogy ezen a nehéz időszakon túl legyünk, és mindenki egészséges maradjon” – zárta szavait a cseh játékos.