Hétfőn este elkezdjük az új szezont

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata hétfőn 20 órakor, hazai környezetben a Titánok ellen kezdi meg a 2020-2021-es idényt. Az együttes több mint hat hónap után játszik újra bajnoki meccset. 

A DEAC jégkorongozói március 3-án vívták meg az ötödik, egyben utolsó negyeddöntős mérkőzésüket a Csíkszereda ellenében. Azóta testvérek között is több mint fél év telt el, kényszerpihenővel, bizonytalanságokkal. A szurkolók és a játékosok egyaránt nehezen viselték ezt az időszakot, de a járvány miatt nem volt más választásunk. Csapatunk játékosait és tisztségviselőit dicséri, hogy a hangulat bizakodó maradt a „nagy tavaszi leállás” heteiben is, töretlenül folyt az építkezés a következő szezonra. Hogy a csapatépítés sikeresen lezajlott, azt igazolja a friss Power Ranking, amely az Erste Ligás ranglista negyedik helyén hozza a mieinket (az FTC, a Csíkszereda és a Gyergyó után), de alátámasztják a felkészülési meccsek tapasztalatai is.

 Természetesen az edzőmérkőzések nem képeznek biztos összehasonlítási alapot, mivel nyilvánvaló, hogy a leendő vetélytársak ellen a vezetőedzők nem feltétlenül mutatták meg az újdonságaikat. Néhány valós következtetést mindenesetre levonhatunk. Egyértelmű, hogy a gárda erősödött az elmúlt szezonhoz képest. A tavalyi együttes magja együtt maradt, a frissen érkezett fiatalok ígéretesek és bizonyosnak tűnik, hogy az új légiósok is be fogják váltani a hozzájuk fűzött reményeket. A játékstílus tekintetében biztosra vehető, hogy nagy sebességgel, támadó szellemben fogunk majd hokizni és megerősített védelem is hatékonyabban dolgozik majd, mint a múlt szezonban, amikor sokszor kaptunk elkerülhető gólokat. Ezeken túl úgy érzékeljük, hogy nőtt azon kerettagok száma, akik egyénileg és csapatjáték útján is képesek mérkőzéseket eldönteni, de úgy is fogalmazhatunk, hogy növekedett a meghatározó egyéniségek aránya. A múlt idény végén a meccsek képe arra utalt, hogy a támadó játék hatékonysága mellett főleg a saját kapunk előterében folyó védekezésen kell javítani. Az előszezon során általában négy-öt gól volt a mieink meccsenkénti átlaga, ami rendben lévőnek látszik. A védekezés terén is sikerült javítani, a harmadik találkozón kapott négy gól jórészt koncentrációs hibákra vezethető vissza. Összességében kijelenthető, hogy a mieink rengeteget dolgoztak a következő szezonért, bízunk abban, hogy ennek hosszabb távon is meglesz az eredménye.

Ami az idénykezdő találkozót, a Titánok elleni meccset illeti, már nehezebb konkrét esélyekről beszélni. A győri előkészületi mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy a „kis Volán” felkészült és jól képzett fiatalokból áll, akik képesek bármelyik ellenfelükkel szemben meglepetést okozni. A mieink stábjának alkalma nyílt „feltérképezni” a fehérváriakat, reméljük, hogy el tudjuk kerülni a nekünk szánt meglepetéseket. A srácok a hét végén is folytatták a munkát és joggal bízunk abban, hogy a bajnoki bemutatkozásuk sikeresen zárul. A feltételek mai tudásunk szerint rendelkezésre állnak, a srácok nagy elánnal és teljes értékű kerettel készülnek a szezon első megmérettetésére.

A sikeres szezonnyitó meccsért sokat tehetnek a szurkolók is. A csapatok és a hivatalos közreműködők mellett összesen 250 nézőt fogadhatunk, ebből 25 lehet vendégszurkoló. A beléptetés hőmérséklet méréssel kezdődik, amelynek felső értéke 37,5 C fok, majd rögzítik a néző nevét és elérhetőségét. Az arcmaszk szabályszerű viselése a csarnokon belül kötelező, éppúgy, mint az előírt védőtávolság betartása, összhangban az MJSZ ezirányú szabályaival. Ezúton is kérjük a tisztelt szurkolókat, fogadják az említett intézkedéseket megértően, hiszen ez a feltétele annak, hogy a helyszínen biztathassák a kedvenceket! Sajnos, a koronavírus szűkebb pátriánkban is terjed, nagyon nem szeretnénk, hogy a 2020-21-es idényünk veszélybe kerüljön!

Erste Liga
DEAC–Titánok
hétfő 20.00, Debreceni Jégcsarnok, M4 Sport

=Müller Károly=