Jó játékkal kivívott győzelmet várunk

Mint köztudott, a vasárnap lejátszott DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzéssel véget ért a mieink hosszú idegenbeli sorozata. Nem volt könnyű időszak, de a srácok szépen helyt álltak, a két erdélyi meccsen kívül három hazai találkozót nyertek meg, csak az UTE ellen kellett kapitulálniuk egy igencsak hektikus mérkőzés végén. Pihenésről azonban szó sem lehet, hiszen kedden már újabb erőpróba vár a mieinkre, az Opten Vasas HC gárdája ellen.

Egy nappal a fővárosi együttes elleni mérkőzésünk előtt a mieink a Liga tabellájának élén állnak, ami büszkeséggel tölti el a debreceni szurkolókat, míg keddi ellenfelünk a 8. helyet foglalja el. Figyelembe kell azonban venni, hogy míg az egyetemisták 22 találkozón vannak túl, addig Ladányi Balázs fiai mindösszesen 18 meccset játszottak. Nyilván így nem lehet valós összehasonlítás alapot képezni, ám a mostani, járványos időszakban ezeknek az adatoknak is örülni kell.

Annyi biztos, hogy a piros-kékek elmozdultak a sereghajtó helyekről, mi több, már öt rendes játékidőben kivívott győzelemnél tartanak. Decemberben kétszer fektették két vállra az DAB csapatát, megszorongatták az FTC-Telekom és a MAC HKB együtteseit is, hogy csak a legnagyobb játékerővel rendelkező ellenfeleket említsük. Természetesen meg kell említeni a november végén aratott, debreceni sikerüket is, ami sajnos, benne marad a bizonyítványban, bár a srácok már régen elfelejtették.
Mindezt csak amiatt idéztük fel, hogy szemléltessük; a piros-kékeknek jó iskolája volt és van, bármely vetélytársuknak el tudják rontani az estéjét, különösen akkor, ha nem veszik őket eléggé komolyan. Nos, a vázolt előzmények tudatában a mieink biztosan nem fognak ebbe a csapdába esni.

Ha minden jól megy, az egyetemisták kedd este teljes kerettel állnak ki a Vasas ellen, Izacky sérülése rendbe jött és szerencsére újabb sérülésekről, betegségekről sincs tudomásunk. Bízunk abban, hogy tovább növekszik a srácok vasárnap megszerzett lendülete és Izsa visszatértével a taktikai repertoárunk is gyarapodik majd.

A debreceni szurkolók, bár tisztában vannak az ellenfél erényeivel, jó játékot és győzelmet várnak a kedvenceiktől. A találkozót az ERSTE Liga TV élőben közvetíti. Szokásunkhoz híven, ezúttal is otthoni szurkolásra buzdítjuk a tisztelt publikumot, hadd érezzék a srácok, hogy most is velük vagyunk!

2021.01.05. 18.40 Vasas Jégcentrum
EL 43
Opten Vasas HC – DEAC

=Müller Károly=