Nagy csata után a ráadás döntött

Pénteken este a negyedik mérkőzéséhez érkezett el a DEAC és a Csíkszereda párviadala az ERSTE Liga negyeddöntőjében. Az ilyenfajta sorozatmeccsek sajátossága, hogy minden egyes találkozón emelkedik a tét. Számunkra ez az első meccsen elveszített pályaelőny visszaszerzése, egyben a párharc állásának egalizálása volt. Azóta sajnos, már tudjuk, hogy a hosszabbításban veszítettünk, de az ahhoz vezető, 64 perc 12 másodpercnyi játékidő feltétlenül méltó arra, hogy felidézzük. A mérkőzés napján a mieink kerete tovább fogyatkozott, Izacky könyöke csúnyán bedagadt, így egy újabb góllövő csatárunkat veszítettük el.

A csütörtöki meccs után tett ígéretüknek megfelelően, a mieink ugyancsak keményen beleálltak a mérkőzésbe. 01.22-nél Molnár Dávid bulizott, Berta pedig kapásból Samankov hálójába vágta az eléje pattanó korongot. A gyors gól meglepte kissé a szeredaiakat, nem így képzelték el a mérkőzés kezdetét. Valamivel többet akciózott a hazai gárda, de a mieink szívósan tapadtak rájuk, a mezőnyben kiegyenlített volt játék. 16.00-nál tömegjelenet alakult ki a jégen, a bunyóban debreceni részről Hári és Sági, az erdélyiek oldalán Papp Szabolcs és Kulyash vett részt. Két perccel később Novotny és Bíró Tamás akaszkodott össze, valamennyi gladiátor 2 percet fújhatott a büntetőpadon. A meccs állása nem változott, maradt nálunk a vezetés.

A 2. játékrész debreceni hátránnyal indult, 30.18-nál a játékvezetők úgy látták, hogy a mieinknél túl sok játékos tartózkodott a jégen. A 2 perces technikai kisbüntetést kivédekezték a mieink. Majdnem pontosan hét perc elmúltával megismétlődött ugyanez, azzal a lényeges különbséggel, hogy a szeredai fórt 38.19-nél Bíró Tamás közelről értékesítette. David Musial videókontrollt kért, eldöntendő, hogy nem történt-e kapusakadályozás, de nem járt sikerrel. Még abban a percben egy kontratámadás végén Taratukhin gólra váltotta Becze átadását. A második etapban többet támadott és fölényt harcolt ki a Csíkszereda, ezt jelzi a harmadban esett két találatuk is.

A 3. harmadban újra kiegyenlítődött a játék. A harmad első felében előbb Papp Szabolcsot állították ki, majd egy perc körüli időközökkel Graaskamp és Rokaly Szilárd következett. A srácok sokat dolgoztak az egyenlítésért, ami 55.02-nél be is következett; 2 az 1-re indultunk meg kontrában, végül Hári átadását Filbrandt lőtte be az alsó sarokba. Ám így is csak egy lépéssel voltunk beljebb, a Versenyszabályzatnak megfelelően hosszabbítás (újabb harmad) következett, 4 a 4 ellen.

62.20-nál Hárinál láttak gáncsolást a játékvezetők, késleltetett kiállítás helyzetében lejött Samankov, 5 a 4-re támadott a Szereda, majd 63.00-tól indult Hári két perce, a pályán 4 a 3 ellen ment a játék. A mieink több, mint egy percig bírták a nyomást, 64.12-nél azonban Kulyash beverte a sokadik kipattanót, és ezzel győzelemhez segítette a csapatát.

A Csíkszereda a hosszabbításban érvényesítette számbeli- és a játékerő tekintetében megmutatkozó fölényét, ezzel, ha nehezen is, de hozta a második hazai meccsét és az összesítésben 3-1-re vezet. A debreceni legénység keményen küzdött, de a kritikus pillanatokban az ellenfél tudott jobban összpontosítani. Hetényi Zoli ezúttal 44 kapura lövést hárított, elől azonban két gólnál nem futotta többre, ez pedig összességében kevésnek bizonyult. Hétfőn este újabb összecsapás következik Debrecenben, ahol a mieink ismét megmutathatják az oroszlánkörmeiket. Az erdélyiek egy nyert mérkőzésre vannak a továbbjutástól, így az első feladatunk az, hogy felzárkózzunk mögéjük. Természetesen nem lehetetlen dolog két meccses hátrányból felállni, ám ennek alapfeltétele a hétfői győzelem, addig nem érdemes a további lehetőségeken töprengeni!

SC Csíkszereda – DEAC 3-2 hu (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)
Gólszerzők: Bíró T., Taratukhin és Kulyash, illetve Berta és Filbrandt
A párharc állása: 3-1

=Müller Károly=