Pénteken nyitómeccs az UTE ellen

Március 2-án, amikor a DEAC jégkorongozói befejezték az elmúlt szezont, kevesen gondolták, hogy a koronavírus járvány szinte napokon belül megálljt parancsol a világ sportéletének. Márpedig ez történt, a pandémia gyökerestől felforgatott mindent, a sportvilág több, mint négy hónapig élő események nélkül maradt és a vírus sokfelé még most is rohamosan terjed.


Ami szűkebb pátriánkat és kedvenc sportágunkat illeti, örömmel állapíthatjuk meg, hogy nálunk a járványhelyzet kedvezőbb, mint a legtöbb országban világszerte, a csapatunk stábja pedig kiváló tervezőnek bizonyult. Felnőtt együttesünk számára a korábban meghirdetett, július 13-i időpontban elkezdődött az alapozás, ami azóta tervszerűen és zavartalanul folyik, e hét pénteken pedig sor kerül az első edzőmérkőzésre is.

A felkészülési találkozók nyitányaként augusztus 14-én az UTE csapata látogat a Debreceni Jégcsarnokba. Ahogyan az várható volt, az Erste Liga tavalyi bronzérmese erős kerettel készül az új szezonra. A lila-fehérek sikerrel tartották meg húzóembereiket, például a kapuban Duschek Dávidot, a mezőnyjátékosok közül Nemes Benjámint, Benk Andrást, Varga Arnoldot, vagy Kovács Attilát, de náluk folytatja karrierjét Chris Bodó is. A légiós kontingensükben jelenleg három kanadai játékost (Mike Aviani, Kyle Just és Riley Stadel) fedezhettünk fel, mellettük két oroszt is igazoltak, Roman Luducsin és Dimitríj Vorobiev személyében. A szakmai munkát a Virág Csaba – Baróti Zsolt edzőpáros irányítja.

A DEAC ígéretéhez híven egyben tartotta a az előző évi játékosállományának magját és sokat tettek a keret megerősítése érdekében. Bízunk abban, hogy már az edzőmérkőzéseken kiváló játékkal rukkolnak elő új játékosaink; közülük különösen nagy várakozással tekintünk Jan Dalecky és Vojtech Kloz bemutatkozása elé, Dmitríj Pestunov sajnos, sérüléssel bajlódik. A „régi” játékosaink mellett természetesen sokat várunk Vedran Bogesic, Szűcs István, Kiss Patrik és Kiss Roland debütálásától is.
Nyilvánvalóan figyelembe kell azonban venni, hogy edzőmeccsről van szó, ahol az eredményesség háttérbe szorul az „élesben” megvalósuló gyakorlás, a különféle taktikai elemek kipróbálása, valamint a sorokon belüli kapcsolatok feltérképezése mögött. A felkészülési mérkőzések végső soron inkább az edzői stábnak szólnak, mint a közönségnek, a legjobb persze az, ha a szurkolók is jól szórakoznak, annak mindenki csak örül.

A járvány első szakasza idején nyújtott, eredményes hazai védekezésnek köszönhető, hogy a pénteki találkozót közönség előtt rendezhetjük meg. Ez szám szerint 400 szurkolót jelent, akiktől az országosan érvényes előírásoknak megfelelően, ezúton is kérjük a másfél méteres személyes távolság betartását! Sajnos, éppen az utóbbi napokban kezdett emelkedni Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében az aktív fertőzöttek száma, az óvatosság tehát nem árthat. A szabálykövető, felelős viselkedéssel komoly jövőbeni gondoknak tudjuk elejét venni. Tehát hajrá, DEAC! Hajrá, Debrecen! És figyeljünk oda egymásra!

2020.08.14. 18.00 Debreceni Jégcsarnok
DEAC – UTE
Felkészülési mérkőzés

A belépés ingyenes.

=MK=