Újabb rangadó következik

Az FTC-Telekom ellen aratott szép győzelem után sem lazíthatnak a DEAC jégkorongozói; szeptember 29-én a Corona Brasov Wolves csapata lesz a mieink ellenfele.

Keddi vetélytársunk viszonylag fiatal egyesület, 2010-ben alapították, de a 2009-10-es idényben Fenestela 68 Brasov néven már jelen voltak a MOL Ligában. Bár a Farkasok keretének zömét általában székely hokisok alkotják, ambíciók valóra váltásához nagy számban igazolnak (főleg a tengeren túlról) minőségi légiósokat.

A brassói együttes az utóbbi évek során stabilan őrizte a felsőházi tagságát. A 2017-18-as idényben bejutottak az elődöntőbe, míg a következő szezonban éppen a mieink búcsúztatták őket a negyeddöntőben. A tavalyi idény vége érdekesen alakult számukra; a csapat Julius Pénzes vezetésével viszonylag simán vette az akadályokat, a negyeddöntőben aztán – hiába szerződtettek Dave MacQueen személyében új szakvezetőt – a Gyergyói HK útjukat állta.

Nem meglepő, hogy a Brassó az idei előszezonban is megtartotta a szokásos nagybevásárlást; azon túl, hogy web oldalukon jelentették be nyolc fiatal játékos szerződtetését, összesen hat tapasztalt légióst is igazoltak, akik képesek akár mérkőzéseket is eldönteni. Számunkra a legismertebb a Csíkszeredából furcsa körülmények között távozott Radim Valchar, a MAC-tól visszatért Tomás Klempa, de rajtuk kívül még négy kanadai gyökerű jégkorongozóval bővítették a játékoskeretet. Utóbbiak közül Ben Wilson rendelkezik talán a legkisebb pedigrével, Josh McFadden a DEL2-ből érkezett, Olivier Dame-Malka francia válogatottságig jutott, Carlo Finucci pedig az EIHL-ben produkált jó pontátlagokat. Beszámítva, hogy a tavalyi keretből Cody Carlson Brassóban maradt, ez igazán veretes lista. Hogy közülük kik léphetnek pályára Debrecenben, az még a jövő zenéje, de bizonyosan nem lesz egyszerű dolgunk velük. Az egyetemisták csapatából hiányozni fog a lábadozó Molnár Dávid, rajta kívül mindenki készen áll az újabb megmérettetésre.

Bár nagyon keveset tudunk az ellenfelünk stílusáról és játékrendjéről, az nem lehet kérdéses, hogy tapasztalt, képzett játékosokkal kerülünk szembe. Az első pillanattól az utolsóig keményen koncentrálni kell majd, fölösleges kiállítások, bosszantó egyéni hibák nem férnek bele a mérkőzésbe. Az FTC elleni rangadó eseményei bizonyították, hogy az első meccshez képest sokat léptek előre a mieink, de természetesen van még hová fejlődni, főleg az emberhátrányos védekezés terén. Biztosra vehető, hogy a Farkasok megpróbálják majd szétzilálni, „szétlőni” a védekezésünket, ahogyan a MAC csapata is tette az idény első bajnoki meccsén.

Ebből következik, hogy lehetőség szerint offenzív hokira kell majd berendezkedni. Ezeken kívül mi játszunk hazai környezetben, az ebből származó előnyöket – mint például a kisebb pálya és a hazai közönség buzdítása – ki kellene majd aknázni. Ismét szeretnénk hangsúlyozni, hogy arcmaszkban is lehet nagy hangerővel biztatni a kedvenceket.

A járvány miatt bevezetett óvóintézkedések továbbra is érvényesek; összesen 250 néző tekintheti meg a találkozót a helyszínen. A jegyárusítás kizárólag online formában történik. Az érkezéskor hőmérséklet ellenőrzésre kerül sor, az arcmaszk folyamatos viselése minden szurkoló számára kötelező! Azoknak, akik nem tudnak a Jégcsarnokban megjelenni, a sportstream fizetős élő közvetítést ad a rangadóról.

2020.09.29. 18.30
EL 7
DEAC – Corona Brasov Wolves

=Müller Károly=