Újabb rangadót játszunk vasárnap

A hét utolsó napján nyolcmeccses győzelmi széria után érkezik Debrecenbe az UTE csapata. A sorozatban behúzott mérkőzéseknek köszönhetően a lila-fehérek folyamatosan kúsznak felfelé az ERSTE Liga tabelláján és jelenleg már a negyedik pozícióban vannak, míg a mieink öt pont előnnyel a másodikak.

Az Újpest-Debrecen összecsapásoknak komoly rangja van a Ligában, különösen igaz ez a vasárnapi meccsre vonatkozóan. A két együttes gyakran játszik szoros, kiélezett mérkőzést, ebből a szempontból rendhagyó a november elsején vívott találkozó, amelyet a mieink 8-1-re nyertek. Ne felejtsük el, hogy az akkor legyőzött csapat nem azonos a jelenlegivel, a lilák keretéből Duschek, Benk és Sikorcin is hiányzott és a csapat is eléggé félkész állapotban volt. Célravezetőbbnek látszik, ha a 10 nappal ezelőtti helyzetet vesszük alapul, ekkor találkoztunk a leendő vetélytárssal utoljára. A komoly izgalmakat hozó, „vízilabdás eredménnyel” zárult mérkőzésen Sikorcin és Just is kétszer volt eredményes, rajtuk kívül főleg Bodó és Lamoureux húzták az ellenfelet. Azóta két meccset játszottak a lilák, előbb biztosan nyertek az Opten Vasas ellen, majd e hét pénteken hosszabbításban győzték le a Brassót. Ez nem kis fegyvertény, tekintettel arra, hogy a brassói alakulat kerete talán a legerősebb az ERSTE Ligában. A mieink legutóbb kedden játszottak tétmeccset és magabiztosan nyertek a Vasas ellen. Előtte mi is szereztünk egy nagy skalpot, az elmúlt vasárnap hat gólt ütöttünk az Acélbikáknak, akik szintén nagyon komoly játékoskerettel rendelkeznek. Pozitív benyomásoknak, sikereknek egyik együttes sincs tehát híján, de alig hihető, hogy ezen múlhat a vasárnapi rangadó sorsa.

A két ellenfél igen jól ismeri egymást, nyilván felkészülten érkeznek majd a mérkőzésre. Sok múlhat azon, hogy holnap délután melyik együttesnek jön ki jobban a lépés, melyik alakulat tud valami szokatlant előhúzni, ami megzavarja egy kicsit a másikat. Az erre alkalmas játékosegyéniségek mindkét csapatban megtalálhatók, többen is képesek arra, hogy akár mérkőzéseket döntsenek el. Ők nyilván külön figyelemre számíthatnak majd az ellenfél védőitől.

A gólvágók sorában biztosan nem lesz ott újpesti oldalon Lamoureux, aki nemrég a DEL2-be távozott, de a lila-fehéreknek így is maradt elegendő minőségi játékosa. A mieink oldalán kétséges Dominik Novotny jégre lépése, amennyiben a mieink stábja úgy dönt, bemutatkozhat az új légiós csatár, Pavel Pisarik is.

Bízunk abban, hogy a mieinktől azt a villámgyors, kreatív játékot láthatjuk, ami győzelemre vezette őket az dunaújvárosiakkal szemben. Fontos lesz ugyanakkor a fegyelmezett, a fölösleges kiállításoktól óvakodó játék és a kapunk előterének fokozott biztosítása, mivel az újpestiek gyakorta szerzik erről a területről a góljaikat. Biztos, hogy a sikerért keményen meg kell majd küzdeni, de azt már sokszor tapasztalhattuk, hogy a srácok bírják a gyűrődést.

A rangadót az M4 SPORT+ élőben közvetíti, ezúton kérjük a debreceni szurkolókat, hogy TV-készülékeik előtt szurkoljanak a mieinknek!

2021.01.10. 14.10 Debreceni Jégcsarnok
EL 116
DEAC–UTE

=Müller Károly=