Vedran Bogesic első felnőtt szezonjára készül

A magyar-szerb kettős állampolgársággal rendelkező Vedran Bogesic a MAC Budapest U20-as együttesétől érkezik Debrecenbe. A tehetséges fiatal védőnek ez lesz az első szezonja a felnőttek között.

Vedran 2001. április 26-án, a szerbiai Szabadkán született. A 187 cm magasra nőtt, 93 kilogramm súlyú fiatalember tehetsége korán megmutatkozott. 2010-től öt évig Szegeden hokizott, majd Budapestre igazolt a MAC csapatához. A 2015-16-os szezonban mutatkozott be az újbudaiak ifi csapatában, 6 mérkőzésen szerepelt a magyar bajnokságban és az EBJL-ben is, sőt három nemzetközi találkozón is a pályára lépett. A következő idényben itthon és az osztrák bajnokságban főként az U18-ban vitézkedett, 4 mérkőzés erejéig lehetőséget kapott a junior korosztályban, ezen felül 13 magyar érdekeltségű nemzetközi meccset játszott. Hátvédként különösen jó pontszerzőnek bizonyult, a magyar bajnokságban pozitív pont/meccs mutatóval zárt, az EBJL-ben 28 meccsen 21 pontot szerzett. a 2018-19-es idényben többnyire a junior korosztályban foglalkoztatták, ahol újra kitűnt gólerős játékával. A tavalyi szezonja során is jól teljesített; a MAC csapatával bajnokságot nyert az osztrák juniorban, a hazai pontvadászatban pedig a középszakasz első helyén végeztek. Öt mérkőzésen lépett pályára a Divízió 1/B csoportos világbajnokságon és végül aranyérmet szerzett.

Vedran Bogesic személyében tehetséges, megbízható, gólérzékeny védőjátékost ismerhettünk meg. A felnőtt mezőnyben nincsen még tapasztalata, de csak nemrég töltötte be a 19 éves életkort, bőven lesz tehát lehetősége a fejlődésre. Új csapatánál azt várják tőle, hogy gyorsan beilleszkedik a nagyok közé és bátor, ponterős hokival hálálja meg az iránti megnyilvánuló bizalmat.

Új hátvédünktől Debrecenbe igazolásának körülményeiről és célkitűzéseiről érdeklődtünk.

Ez év áprilisában kerestek meg a DEAC csapatától – emlékezett vissza Vedran – amire igent mondtam, mivel a fő célom az, hogy a felnőttek között szerepelhessek és úgy gondolom, Debrecenben jó lehetőséget kapok erre nézve. Ősszel szeretném elkezdeni az egyetemi tanulmányaimat is, jelentkeztem a Debreceni Egyetem sportrekreációs szervezői szakára. Pályafutásom során ellenfélként többször megfordultam itt és számos pozitív dolgot hallottam a debreceni hokiéletről. Emellett figyelemmel kísérem az ERSTE Ligával kapcsolatos híreket is, mindez arra ösztönzött, hogy elfogadjam a klub ajánlatát. Úgy látom, hogy erős felnőtt csapat formálódik a városban, ezért nagy öröm számomra, hogy a DEAC játékosa lehetek a jövőben. Személyesen akkor lennék a legboldogabb, ha minél többször, minél többet tudnék segíteni új csapatomnak. Bízom abban, hogy sikerül majd bejutni a playoffba és ott a lehető legtovább fogunk menetelni. Szeretném a lehető legjobbat kihozni magamból, be akarom bizonyítani magamnak és mindenkinek, hogy helyem van a felnőttek között.

=Müller Károly=