DEAC-FTC

4 - 3

Recap

A találkozó első percei nagy iramú játékot hoztak, a védelmek azonban jól zártak mind a két oldalon. Az első kiállítást a fővárosi együttesnél jegyezhettük fel, Tóth Gergő kapott 2 percet bottal akasztásért. Az előnyben felálltak az egyetemisták, Szűcs közeli lövését azonban fogta a zöld-fehérek kapuvédője. Gyors támadásokat vezetett a vendégcsapat, a 6. perc táján nagy helyzetet alakítottak ki, de a pattogó korong kijött a bal vasról. A 8. percben megfogyatkoztak a debreceniek, Novotny-t ültették a büntetőpadra. A hátrányt sikerült kivédekezni, 10.20-nál azonban megszerezte a vezetést az FTC, az üresen hagyott Tóth Gergő talált be a mieink hálójába. A 13. percben Novotny közelről próbálkozott, Arany azonban ismét a helyén volt. 14.53-nál Berta kapott 2 perces kisbüntetést, de az újabb hátrányt is sikerült gól nélkül megúszni. 17.34-nél az idegesen hokizó Tóth Adrián került a büntetőpadra. A fórban üres kapuig játszottunk egy helyzetet, a lehetőség azonban kimaradt. Az utolsó perc közepén Szűcs Istvánt hozták ki a játékvezetők, a vendégek pedig négy másodperccel a harmad vége előtt kihasználták az emberelőnyt; Hodgman középre adását Tóth Adrián értékesítette. Az első etap kiegyenlített játékot hozott, 11-12 volt a kaput eltaláló lövések száma, a hazai befejezések azonban nem sikerültek.

A harmadközi szünetben David Musial igyekezett motiválni a játékosait. Az edzői intelmek megtették a hatásukat, a 2. játékrész elején gyorsan kiderült, hogy a srácoknak vannak még tartalékai. A mieink gyors és energikus hokival lepék meg az ellenfelet, akik gyakran a harmadukból is nehezen tudták kijuttatni a pakkot. 24.32-nél Izacky kapott 2+10 percet palánkra lökésért, a kiállítás megtörte egy időre a hazaiak lendületét. Négy másodperccel a kiegészülés után balszerencsés körülmények között újabb gólt kaptunk; a kapunk előtti tolongásba belőtt korong Tóth Adrián ütőjét érintve vánszorgott át a gólvonalon… A srácok azonban rövidesen ismét szorongatni kezdték a vendégeket. Ebben közreműködött Karmeniemi is; a keménykedő finn, egymás után kétszer a büntetőpadon kötött ki. A második fórt sikerült is gólra váltani, 33.56-nál az agilisan hokizó Kloz visszatett korongját Novotny verte be. Tovább támadott az egyetemista alakulat; a harmad 17. percében Hári szöktette Kuleshov-ot, aki nagy lövést küldött az FTC kapujára, de Arany fölé ütötte a pakkot. 38.50-nél Hegyi Ádám a közönség közé lőtte a korongot, joggal kapott két percet játékkésleltetésért. Karmeniemi továbbra sem fért a bőrébe; dupla fórba kerültek a mieink. Foggal-körömmel védekezett a Fradi, de hiába; 39.59-nél némi korongjáratás után Kloz remek átadását Izacky értékesítette, egy gólra zárkóztunk fel, egy több, mint biztató harmad végén. 14-7 volt a kaput eltaláló lövések száma, ami jól mutatja az egyetemisták fölényét.

A 3. harmad elejére áthózódott emberhátrányát kivédekezte az FTC. Kemény harc folyt a jégen minden korongért, a mieink továbbra is energikusan és élesen hokiztak. A 45. percben ismét hátrányba kerültünk, ezúttal Sándor Flóriánt állították ki, majd a másik oldalon Boros kisbüntetése következett. 49.42-nél Berta is két percet kapott, a hátrányban Kuleshov lépett ki ziccerben, de a lehetőség kimaradt. 54.24-nél viszont sikerült kiegyenlíteni; Hári lövésébe Pestunov tette bele az ütőjét és máris 3-3 állt az eredményjelzőn. Nagy izgalmakat hozott a harmadból hátralévő idő, mindkét együttes megpróbálta kicsikarni a döntést, Hetényi Zoli még védett egy hatalmasat, de az eredmény már nem változott.

Az öt perces hosszabbításban viszonylag gyorsan eldőltek a legfontosabb dolgok. 61.02-nél Tóth Adrián szabálytalankodott, a debreceni szakvezetés időt kért; 4 a 3 ellen folytatódott a ráadás. 62.18-nál egy kapu előtti kavarodás során Hári volt a legszemfülesebb, megszerezte a negyedik találatunkat. A vendégek kislest reklamáltak, de a játékvezetők videózás után helybenhagyták az eredményt.

Idő Liga Szezon
18:30 Erste Liga 2020/21

Eredmények

Csapat1. Harmad2. Harmad3. HarmadOTPPGPPOÖssz.
DEAC02114
FTC21003