DEAC-FTC-Telekom

3 - 6

Recap

Közepes iramban kezdődött el a találkozó, az első percekben főleg középtávoli lövésekkel kóstolgatták egymást a küzdő felek. A mérkőzés elején a vendégek támadtak többet, de mind a két hálóőrnek akadt dolga. 06.35-nél Novotny-t állították ki, a bajnokjelölt pedig villámgyorsan értékesítette a lehetőséget; Ellerby nagy erejű lövése megtalálta a rést Hetényi Zoli teste és a kapuvas között. Egy perc elteltével korongot veszítettünk, szólót vezethetett a vendégcsapat, a DEAC kapusa azonban tisztázni tudott. 14.35-nél Bogesic korongja elhagyta a pályát, emberhátrányba kerültek a mieink, de ezt viszonylag nagy gond nélkül sikerült kibekkelni. 18.02-nél kavarodás támadt a hazai kapu közelében, végül Tóth Adrián juttatta a hálónkba a pakkot. Az első harmadban fölényben hokizott az FTC, gyorsabbak és agressszívabbak voltak, a debreceniek csak nehezen tudtak helyzetbe kerülni.

A 2. játékrész elején Dalecky lövését fogta Arany, majd Hetényi Zoli hárított egy középtávoli próbálkozást. A 23. percben Kiss Roland veszélyeztetett, de a vendégkapus nem mozdult el a rövid oldalról. Nem sokkal később Kuleshov életerős lövését hárította a zöldek hálóőre, mindez arra utalt, hogy elkezdtük összekapni magunkat. Eközben pillanatnyi megállás nélkül zakatolt az ellenfél gépezete, 27.00-nál egyszerre négyen indultak meg, végül Somogyi átadását Sági értékesítette. Mintegy két perccel utóbb Molnár Dávid veszélyeztetett, de éles volt a szög, Arany biztos kézzel hárított, majd Kiss Roland lövését fogta. A 32. percben ügyesen kevergettünk a fővárosiak harmadában, Izacky középre adását Dalecky tette rá fonákkal, de ismét csak helyzetig jutottunk el. 35.51-nél Kulmala és Somogyi vezetett kontrát, a mieink nem tudtak szerelni, Somogyi jegyezte csapata negyedik találatát. 38.04-nél Ellerby küldte légi útra Mazzagot, a kanadai bekk 2 percre a büntetőpadra került. Betalálnunk megint nem sikerült, sőt, egy kiugrás nyomán Hetényi Zolinak kellett szólót fognia. A 2. harmadban mi támadtunk és lőttünk többet, a zöld-fehérek viszont veszélyesebben kombináltak. A játék kedvezőbb képet mutatott, mint korábban, de a vendégcsapat így is tovább tudta növelni az előnyét.

41.03-nál megint eladtuk a korongot a védekező zónánkban, az érkező Tóth Adrián pedig kilőtte az alsó sarkot. A 44. percben emberfórhoz jutottunk, több alkalommal is próbálkoztunk, de minden lövés félmagasan a ferencvárosi kapu közepébe tartott. A 48. percben könyökhasználat miatt Wersteeg ült ki, az ellenfél pedig láthatólag úgy gondolta, hogy itt már minden le van rendezve. Nem így történt, 49.01-nél Pestunov passzát Pisarik lőtte be, majd az 55. percben Novotny talált be közelről, miközben a vendégek fegyelmezéssel voltak elfoglalva. És még nem volt itt a vége, 57.24-nél felálltunk a Fradi harmadában, körbe  adogattuk a pakkot, amiből ismét Pisarik volt eredményes. Hirtelen szoros lett a végjáték, ráadásul Tóth Adriánt ki is állítottak, 58.10-nél David Musial időt kért és lehozta Hetényi Zolit a kapunkból. Volt korongunk a 4-5-höz is, ami végül nem jött össze; kilenc másodperccel a mérkőzés vége előtt Nagy Gergő üres kapus góllal biztosította be csapata győzelmét.

A zöld-fehérek a mérkőzés elején meglepték az érthető módon eleve fáradtan mozgó egyetemistákat. Bár a miénk sem egy lassú csapat, mégsem lehettek felkészülve arra a sebességre és dinamikára, amivel a vetélytársunk játszott. A FTC játékosai hatékonyan vették el tőlünk az időt és a területet, meggátolva az eredményes építkezést. Több, mint két harmadon keresztül az történt a pályán, amit ők akartak, de a srácok nem adták fel. Találtak magukban egy kis tartalék energiát, három gólt szereztek és elvitték a záró harmadot, ezáltal nagyon komoly tartásról, karakterről tettek tanúbizonyságot.

A találkozó után a debreceniek részéről David Musial nyilatkozott.

Úgy érzem, a játékosokban nem igazán volt ott az energia a mai napon – kezdte hozzászólását a debreceni szakvezető -, hiszen a srácok három elképesztően kemény meccsen vannak túl a Brassó, a Gyergyó és a Csíkszereda ellen. A mai mérkőzésen a Fradinak volt két elképesztő harmada, és nagyon jól játszottak összességében. A 3. harmadnak igazán örülhetünk, hiszen senki sem adta fel és sikerült háromszor betalálni a Ferencváros kapujába. De még egyszer, ilyen terhelés mellett nehéz folyamatosan ugyanazon a szinten játszani, ami úgy gondolom, normális. Ám a menetrend most ilyen, februárban csak négy meccsünk lesz, és akkor lesz időnk felkészülni a rájátszásra.”

2021.01.25. 20.00 Debreceni Jégcsarnok
EL 106
DEAC–FTC-Telekom 3-6 (0-2, 0-2, 3-2)
Gólszerzők: Tóth A. (2), Ellerby, Sági, Somogyi és Nagy G., illetve Pisarik, Novotny és Kiss P.

Idő Liga Szezon
20:00 Erste Liga 2020/21

Eredmények

Csapat1. Harmad2. Harmad3. HarmadÖssz.
DEAC0033
FTC2226