DEAC-GYERGYÓI HK

4 - 1

Recap

A várakozásoktól némileg eltérően, a mieink a kezdés után azonnal nekiugrottak a vendégcsapatnak és határozott fölényt harcoltak ki. A játék képét jellemezte, hogy Hetényi Zoli három perc elmúltával kapta az első lövést és az ideges természetű Mitchell Jones már a 4. percben a büntetőpadra került. Jóval többet támadott, több helyzetet teremtett a debreceni legénység, a kiváló Jordon Cooke azonban biztos kézzel fogott a gyergyói kapuban. Az 5. percben előbb egy távoli bombát hárított, majd Kuleshov lendületből leadott lövését hatástalanította. Egyre fokozódó iramot diktáltak az egyetemisták és nem csak a korcsolyázásban, hanem az építkezésben is jeleskedtek. A harmad felénél Filbrandt lépett ki, Cooke azonban ismét a helyén volt. A gyergyóiak előtt a 13. percben adódott az első komolyabb lehetőség, de elpuskázták. 14.21-nél viszont ők szerezték meg a vezetést, az egyik új játékos, Mark Matheson húzogatott a jobb oldalon, majd váratlanul ellőtte a pakkot, ami valahogy becsúszott a debreceni kapuba. A vendégek nem dolgoztak meg ezért a találatért, a srácok azonban nem jöttek zavarba. Röviddel később Kiss Patrik ugrott ki, ám az utolsó pillanatban elvesztette a korongot. 15.40-kor Sándor Flóriánt állították ki bottal akasztásért. A hátrányban Dalecky kontrából teremtett veszélyes helyzetet, Cooke-nak védenie kellett. 17.31-nél megszűnt az emberhátrányunk; a vendégektől Szigeti ült ki botfogásért. 32 másodperccel a harmad vége előtt egyenlítettünk; Kiss Roland lövésébe Blake Orbán tette bele a botját, a pakk védhetetlenül vágódott a gyergyóiak hálójába. Az első etap során végig fölényben játszottunk, 20 lövéssel veszélyeztettünk a vendégek 7 próbálkozásával szemben, bőven rászolgáltunk az egyenlítésre.

A 2. játékrészt is energikus hokival indították a mieink. Bő két perc elteltével lőttünk egy vasat, majd pár másodperccel utóbb emberfórba kerültünk, Ferencz Csibi távozott a büntetőpadra. Az előnyben türelmesen adogattak a mieink és rövidesen el is jött az idő; Izacky pontos keresztpasszát a bal oldalon helyezkedő Dalecky kapásból bevágta, megszereztük a vezetést! Alig több, mint egy perc múltán Shawn St. Amant szabálytalankodott a vendégek kapuja mögött, ismét emberfórban játszhattunk. Jól zsugáztak a mieink a gyergyóiak ketrece előtt, végül 25.38-nál Kuleshov átadását Pestunov a levegőből ütötte be Cooke hálójába. A vendégek vitatták a gólt, a játékvezetők videóztak és végül szabályosnak ítélték a találatot. A srácok rendületlenül támadtak tovább, a harmad 7. percében Novotny dolgoztatta meg az erdélyiek hálóőrét. A játékrész felénél látványos debreceni támadás futott végig a pályán; Izacky kezéből kiverték a botot, a cseh légiós korcsolyával tálalta a pakkot Novotny elé, Dominik lövését azonban védte Cooke, míg a másik oldalon Hetényi Zoli tisztázott biztos kézzel. 31.47-nél Mitch Jones újra elfoglalta a helyét a büntetőpadon, de a mieink ezúttal nem tudtak betalálni. Már egyenlő létszám mellett Cooke védett egy méreteset, volt kipattanó, csak nem érkeztek időben a mieink. Pillanatnyi megállás nélkül zakatoltak oda-vissza a csapatok, mígnem a 36. percben Voklát állították ki gáncsolásért. Erre az emberelőnyre jócskán összekapta magát a vendégcsapat, nagy erőket mozgósítottak, de nem boldogultak a hazai védelemmel és Hetényi Zoli klasszisával. Az utolsó perceben Szűcs István botja beakadt, ő is megkapta a 2 perces kisbüntetését. 56 másodperc volt még hátra a harmadból, ez idő alatt a vendégek nem tudtak kozmetikázni az eredményen. A 2. játékrész során is az egyetemisták hokiztak jobban, 2 gólt szereztek emberelőnyből és 18-13-ra megnyerték a kapura lövéseket.

A 3. harmad elején sikerrel védekeztük ki Szücs áthúzódó kiállítását, majd gyors egymásutánban háromszor veszélyeztettük a vendégek kapuját. Keményedett a mérkőzés, az egyetemisták folytatták a lendületes játékukat, a gyergyói csapat pedig egyre nagyobb hévvel vezette az ellenakcióit, amibe egyre több szabálytalan belemenés is belecsúszott. A 43. percben Sárát vitték ki a játékvezetők, aki egy perc múlva Jones személyében társat is kapott a büntetőpadon. A dupla fórban erősen nyomtak a debreceniek. A 44. percben előbb Blake Orbán-nál láttak szabálytalan belemenést a játékvezetők, majd röviddel később St. Amant-ot és Novotny-t ültették ki egy párharc nyomán. A hátrányt sikerült kivédekezni a mieinknek. 47.21-nél Kloz a védőharmadunkból indította az előretörő Kuleshov-ot, aki felkanyarodott a vendégek ketrece elé, kicsit túlhúzta ugyan a pakkot, de egy félfordulat után csak bevarázsolta azt Cooke mögé! Erre a megoldásra nem számíthatott a Gyergyó hálóőre, megszereztük a negyedik találatunkat. 49.43-nál Mazzag kapott 2 percet egy fölösleges gáncsolás nyomán. A fórban rohamozott az ellenfél, Hetényi „Stonewall” Zoli gyors egymásutánban három meleg helyzetet tisztázott. Egyenlő létszámban azonnal támadásba mentünk át, egy gyors kontra végén a Cooke-ról lecsorgó korong a vasról pattant vissza a mezőnybe. Nyílt sisakos, nagy küzdelem folyt a jégen, a mieink végig bírták erővel, az harmad végén sem álltak be védekezni, előbb Novotny, majd Kuleshov révén veszélyeztettek. Az indulatok lecsillapodtak lassacskán, a vendégek belátták, hogy ez nem az ő napjuk.

Idő Liga Szezon
18:30 Erste Liga 2020/21

Eredmények

Csapat1. Harmad2. Harmad3. HarmadOTPPGPPOÖssz.
DEAC1214
GYERGYÓI HOKI KLUB1001