DEAC – Gyergyói Hoki Klub

4 - 3

Videó

Recap

Az első lövés a vendégeké volt, de aztán átvették az irányítást az egyetemisták. A 3. percben felálltak a Gyergyó harmadában a mieink, Hári a kék vonal közeléből váratlanul kapura lőtt és a korong utat talált a meglepett Jordon Cooke hálójába. 13 másodperccel utóbb Góga vágta fel a kitörő Novotny-t, emberfórba kerültünk, de az előnyben nem voltunk eléggé agresszívek, kiegészültek a vendégek. 06.03-nál Essery ütközött a semleges harmadban, a korong már nem volt ott, a kanadai támadó a büntetőpadra került. A gyergyóiak az előnyben ügyesen járatták a pakkot, végül Hetényi Zolinak kellett bravúrral tisztáznia. 07.14-nél azonban már ő sem tudott segíteni, Ferenc Csibi kék vonalas lövése megpattant, egyenlítettek az erdélyiek. A bekapott gól után azonnal ritmust váltottak és erősen nyomtak a mieink. A 9. percben egy nagy bombával Berta veszélyeztetett. 09.07-nél formás debreceni támadás végén Mazzag átadását Novotny verte be. Egy perc múltán kaptunk egy kontrát, Hetényi Zoli előtt is áthúzták a pakkot, ám a DEAC kapusa nagy bravúrral átért a másik oldalra. 12.31-nél Bobcek-et küldték ki, de az előny megjátszása eléggé langyosra sikeredett. 17.43-nál Sándor visszaütött a vele szabálytalankodó gyergyóinak, a játékvezetők a debreceni bekket állították ki. Ez is egy fölösleges szabálysértés volt, de ebből szerencsére nem kaptunk gólt.

A 2. játékrész elején oda-vissza hullámzott a játék, elsősorban a mezőnyben folytak nagy csaták a korongokért. 24.27-nél elcserélték magukat a mieink, 2 percre ismét hátrányba kerültünk. A fórban beszorítottak bennünket a védekező harmadunkba, Hetényi Zoli négy helyzetet óriási reflex árán hárított, majd egyenlő létszámnál újabb kettő következett. A nyomás alól kiszabadulva támadásba mentek át az egyetemisták, előbb Sándor nagy lövését védte Cooke, majd a kiugró Bertát Péter Zsolt gáncsolta, megint emberelőnyhöz jutottunk. Az emberfórt azonban ismét csak nem sikerült megjátszani. 36.12-nél Hári botja beakadt, őt magát pedig kiállították. Ezúttal is hatékonyan védekeztünk, de ismét sokat köszönhettünk Hetényi Zolinak, aki a hátrány utolsó pillanataiban óriásit védett, majd megfogta az ismétlést is.

A 3. harmadot jó játékkal indították a mieink. 42.02-nél Izacky kerülte meg a gyergyói kaput, a középre adására Mazzag csapott le és a pakkot Cooke hálójába vágta. A 44. percben Matthew Rupert-et, röviddel később Bobcek-et küldték a büntetőpadra, a 49. percben pedig Ryan Rupert kapott 2+2 percet. Az emberfórokat látszólag eléggé könnyedén játszották meg a debreceniek, nem tudtuk növelni az előnyünket. Ahogyan az a jégkorongban történni szokott, fordult a kocka; Izacky és Hári is összeszedett 2 percet, dupla fórba kerültek az erdélyiek. A büntetés nem sokat váratott magára, 51.13-nál Valdix szépített az eredményen. Még ugyanabban a percben Mathew Rupert kapott 2 percet, de ezt a fórt sem sikerült gólra váltani. 55.25-nél Markov szabálytalankodott (fölöslegesen), palánkra lökésért 2+10 percet kapott. Kilenc másodperccel később egyenlített a GYHK, Nagy Csaba talált közelről a hálónkba. A gól után magasabb fokozatba kapcsolt az egyetemi csapat, a Gyergyó jobbára csak védekezett. 58.13-nál Ferenc Csibi gáncsolta a kilépő Izacky-t, újra emberelőnyben hokizhattunk. Az utolsó percben két óriási helyzet alakítottunk ki a vendégek kapuja előtt, de Cooke lehúzta a rolót ezekben a másodpercekben, így 5 perces hosszabbítás következett, 3 a 3 ellen.

A ráadásban főként a mieink kezdeményeztek. 60.43-nál Góga palánkra lökésért 2+10 percet kapott, ettől kezdve végig domináltak a mieink, Cooke azonban nagy védések sorozatával tartotta meccsben az erdélyieket, jöhettek a rávezetések. Sokáig egyik csapat sem tudott felülkerekedni, bár a mieink két ízben a vasat is megpendítették. A 11. párban végül Molnár Dávid megszerezte a győztes találatot, ezzel miénk lett a bónusz pont.

A várakozásoknak megfelelően végig izgalmas, kemény csatát láthatott a szép számú debreceni publikum. A hazai gárda kétgólos előnyre tett szert, a 3. harmadban azonban a vendégek két emberelőnyös góllal kiegyenlítettek. A találkozó végét fizikailag és mentálisan is jobban bírták a mieink, akik így megérdemelten húzták be a Gyergyó elleni harmadik mérkőzésüket is. A két kiváló kapus külön párviadalát Hetényi Zoli nyerte, aki 40 lövést hárított és 93,02 %-os hatékonysággal védett.

David Musial nem volt felhőtlenül boldog a találkozó után: „Örülök az eredménynek, de azt is el kell mondani, hogy kilenc perccel a mérkőzés vége előtt, 3-1-es állásnál négy perces emberelőnyünk volt, amit két elképesztően buta kiállítással sikerült elvesztegetni. Erről a csapaton belül majd beszélni fogunk. Nyilván szomorúvá tesz, hogy a megszerezhető 3 pontból csak kettőt sikerült itthon tartani.”

Idő Liga Szezon
18:30 Erste Liga 2019

Helyszín

Debreceni Jégcsarnok
Debrecen, Derék u. 33, 4031 Magyarország

Eredmények

Csapat1. Harmad2. Harmad3. HarmadÖssz.Végeredmény
DEAC2014Győzelem
GYERGYÓI HOKI KLUB1023Vereség

DEAC KO 2 13 20 32 46:25 FT