DEAC-MAC

5 - 4

Recap

Lendületes hokival indított az egyetemista csapat, Izacky már az első percben két jó lövéssel veszélyeztetett. A 3. percben Berta találkozott Jászaival, a testsúlykülönbség miatt a hazai hátvéd megsérült, a DEAC csapatkapitányát pedig kiállították kései ütközés okán. A hátrányban veszélyesen kombináltak az újbudaiak, a mieink azonban jól védekeztek. Hetényi Zoli kétszer is remekül avatkozott játékba, az első sornak még egy veszélyes kontrára is futotta az erejéből. 07.53-nál játékkésleltetés miatt Filbrandt került a büntetőpadra. Életveszélyesen támadott a MAC első sora, végül 08.14-nél Sofron használta ki az emberfórt. 09.22-nél még egy csapatbüntetést is ráfújtak a mieinkre, a játékvezetők úgy látták, hogy túl sok játékosunk volt a jégen. Az újabb hátrányt Hetényi Zoli vezetésével hárították a srácok, bár néhányszor fellazult a védekezésünk, a korong is rendre túl gyorsan került be a védekező harmadunkba. 13.47-nél egyenlített a debreceni gárda; Pestunov átadásával Hári indult meg, okosan hátrahagyta a pakkot az érkező Kuleshovnak, aki Bálizs kapujába bombázott. 14.22-nél Tornyai gáncsolta a kitörő Dalecky-t, a fórban Kiss Patrik lövését fogta Bálizs. 16.52-nél Blake Orban keménykedett, ez volt a harmadban a negyedik kiállításunk. Az 5 a 4 elleni játékban életveszélyesen adogatott a MAC, egyszer a pakk is túljutott már Hetényi Zolin, de Kloz kivágta a gólvonalról. Eközben a mieink is vezettek egy villámgyors kontrát, Novotny lövése azonban a kapuvason csattant. 19.04-nél nagy volt a forgalom a debreceni kapu előtt, Hetényi Zoli semmit nem látott az előtte tolongóktól, így Garát lövése utat talált a kapunkba. Az 1. harmadban eléggé fegyelmezetlenül hokiztak a debreceniek, 8 percet kellett emberhátrányban eltölteniük.

A 2. játékrész elején kiegyenlítettek a mieink; 21.46-nál Kuleshov átadását Hári vitte fel, Bálizs lövést várt, a debreceni támadó azonban a kapus válla fölött ívelte a hálóba a pakkot. Egy perccel a gól után Kozmát vitték ki a játékvezetők, a hátrányt azonban sikerrel kivédekeztük. 29.53-nál Pozsgai kapott 2 percet, eközben Brance Orban lépett el üresben, a szólót azonban Hetényi Zoli remek érzékkel hárította. 31.56-nál Hári kevergetett, majd Kiss Patrik visszatett korongját Pestunov beverte, ezzel átvettük a vezetést. 35.21-nél Kiss Roland Sofronnal tűzött össze, mindketten a kiállítás sorsára jutottak. A 39. percben előbb Kuleshov, majd Kloz került a büntetőpadra, kettős emberelőnyben támadhatott a MAC. Hét másodperccel a harmad vége előtt Macaulay keresztpasszát Nagy Krisztián lőtte be, számunkra balszerencsés góllal egyenlített az ellenfél.

A 3. harmad elején kivédekeztük Kloz áthúzódó kiállítását, Hetényi Zoli két remek védéssel járult hozzá a sikerhez. A két hálóőr egymást múlta felül; Bálizs előbb Kiss Patrik, majd Kuleshov nagy löketét fogta meg, a másik oldalon Hetényi tornázott hatalmasat Sofron kiugrásánál. A 47. percben Kiss Rolandot állították ki, a fővárosi együttes pedig kihasználta a létszámelőnyt; Brance Orban keresztpasszát Kreisz pattintotta be közvetlen közelről. 49.37-nél Bogesic és Kreisz kakaskodott, mindketten a büntetőpadra kerültek. A mieink küzdöttek az egyenlítésért, előbb Dalecky, utána Kuleshov lövését hárította Bálizs. 54.26-nál azonban ő is tehetetlen volt; Bogesic távoli lövésébe Dalecky beleszúrt, egalizáltak a debreceniek. 55.10-nél Pozsgait állították ki, David Musial pedig időt kért. A hátralévő időben az eredmény nem változott, de azért mind a két hálóőrnek akadt védeni valója.

A versenyszabályok értelmében 5 perces hosszabbítás következett, 3 a 3 ellen. A ráadásban végig nagy küzdelem folyt a jégen, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek. Egy ízben a visszakorcsolyázó Hárít felborították, de a játékvezetők már nem akartak beleavatkozni a játékba. 20 másodperccel a hosszabbítás vége előtt végül Sofron rutinja döntötte el a bónusz pont sorsát.

Idő Liga Szezon
19:15 Erste Liga 2020/21

Eredmények

Csapat1. Harmad2. Harmad3. HarmadOTPPGPPOÖssz.
MAC Újbuda21115
DEAC12104