MAC Újbuda-DEAC

4 - 2

Recap

Az egyetemisták nem a legjobb összeállításban léptek a jégre, a játékoskeretből hiányzott a sérült Kozma és Bogesic, így David Musial mindössze öt hátvédet tudott pályára küldeni. Már az első percek is izgalmasan teltek, Bálizsnak kétszer is nehéz lövést kellett hárítania. A mieink élesebben hokiztak, a pozíciós játékuk kifejezetten jól működött. 06.44-nél Nagy Krisztiánt állították ki, az emberfórt pedig azonnal kihasználták az egyetemisták; Kloz passzával Novotny lépett be a vendégek harmadába, váratlan, távoli bombáját nem tudta védeni a MAC kapusa. A gól után is támadásban maradtak a debreceniek, előbb Mihalik perdítése okozott gondot Bálizsnak, majd többször is csak üggyel-bajjal tudott tisztázni a fővárosiak védelme. Szinte folyamatosan ostrom alatt tartottuk az ellenfelet, akik a 15. perc táján alakították ki az első, igazán veszélyes helyzetüket. 17.07-nél Berta gáncsolás árán akasztott meg egy MAC-támadást, az előnyben keményen nyomtak a „rozsomákok”; megszállták a kapunk előterét, de az átlövéseiket Hetényi Zoli hárította. A harmad utolsó percében egy ütközés nyomán Terbócs maradt fekve, sajnálatos módon hordágyon kellett levinni a jégről. Az első etap egyértelmű hazai fölényt hozott, ezt a harmad lőlapja (21-11) is alátámasztotta.

A 2. játékrészben folytatódott az oda-vissza hoki, mind a két kapust gyorsan letesztelték az ellenfél támadói. A 26. percben a mieinktől Sándor került a büntetőpadra, a mieinknek azonban nemcsak a védekezésre futotta az erejéből. 26.30-nál a villámléptű Molnár Dávid rajtolt rá egy harmadból kilőtt korongra, Bálizs elhagyta a ketrecét, de vesztére; a debreceni csatár betette a pakkot a kapu elé, a mindenütt jelen lévő Dalecky pedig az üres kapuba vágta! A MAC HKB látszólag zavartalanul folytatta a fór-játékot, de az egyetemisták letámadásai elejét vették a veszélyesebb akcióknak. 29.39-nél Novotny-nál fújtak rá egy gáncsolást a játékvezetők, újabb emberhátrány következett. A fővárosi alakulat előbb a vasat találta el, majd 30.30-nál Macaulay lövésébe Sofron ért bele, a pakk becsúszott a debreceni hálóba. Ezután a vendégek percei következtek, bőven volt dolga Hetényi Zolinak, aki több kemény kontrát is megfogott, majd a 33. percben hárított egy 3 az 1 elleni akciót is. 34.28-nál Jászai szabálytalankodott, a debreceniek pedig okosan és türelmesen adogattak az emberelőnyben. 36.12-nél Berta kipattanóját Kuleshov beverte, ismét két gólos lett az előnyünk. Rögtön ezután újabb gólt szerezhettünk volna, de a levegőből nem sikerült beütni a kipattanót. Összességében ez a periódus is a miénk volt, bár a vendégcsapat is roppant veszélyesen hokizott.

A 3. harmad elején egyre élesebbé vált a küzdelem. Az 5. perc táján feljebb tolta a védekezését a MAC, előbb lőttek egy újabb vasat, majd Hetényi Zoli kétszer is óriási bravúrral hárított. A 45. percben egy ütközést követően Turcotte sántikált le a pályáról, de szerencsére rövidesen visszatért. Egyre élesebbé vált a MAC, az 50. percben nem tudtuk a harmadunkból kijuttatni a pakkot, Orban Brance pedig közelről betalált. Néhány másodperccel később Turcotte vezetett veszélyes kontrát. Futószalagon jöttek a helyzetek mindkét oldalon, előbb Hetényi Zoli, aztán Bálizs fogott egy-egy szólót. Az 58. percben A debreceni kapust támadták meg agresszíven a vendégcsatárok, a gólvonalnál egymásra dőltek-borultak a mezőnyjátékosok, gól azonban ezúttal sem született. 59.15-nél Bálizs lekorcsolyázott, 6 az 5 ellen támadott a vendégcsapat. Kloz alapvonalról megküldött lövése még néhány centire elcsúszott az üres kapu mellett, 59.33-nál azonban egy korongszerzés után Turcotte tört ki a bal szélen, középre adásából Dalecky már a második üres kapus találatát szerezte.

Vérbeli ki-ki meccset játszott egymással a két vetélytárs, a találkozót és a vezetőedzők taktikai csatáját a mieink nyerték. Ezzel eldőlt, hogy a debreceni együttes végzett az alapszakasz negyedik helyén és megszerezte a rájátszásban a pályaelőnyt. A győzelemhez minden játékosunk hozzátette a magáét, Hetényi „Stonewall” Zoli parádés, 95.24 %-os hatékonysággal védett.

A találkozó után debreceni részről David Musial összegezte a történeteket.

Ez egy nagyon fontos győzelem volt számunkra – jelentette ki a vezetőedző. – Sikerült megszereznünk a 4. helyet, így itthon kezdhetjük a play off-ot. Nagyon jól ment ma a játék, a srácok koncentráltan hokiztak, meg tudták valósítani, amit megbeszéltünk. Ma 5 hátvéddel játszottunk, ami nagyon nehéz amúgy is, de egy ilyen erős ellenfél ellen még nehezebb. Összességében nagyon örülök a három pontnak és annak, hogy a negyedik helyen tudjuk kezdeni a rájátszást.

2021.02.21. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 173
DEAC – MAC HKB Újbuda 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Gólszerzők: Dalecky (2), Novotny és Kuleshov, illetve Sofron és Orban

=Müller Károly=

Idő Liga Szezon
18:30 Erste Liga 2020/21

Eredmények

Csapat1. Harmad2. Harmad3. HarmadÖssz.
DEAC1214
MAC Újbuda0112